Povijest tvrtke

Povijest tvrtke - Sartorius Croatia

Naša povijest seže u 1993. godinu, kada je Sartorius Croatia službeno započela s radom. Od samih početaka, imali smo viziju postati pouzdani partner, vrhunski servisni centar i podrška te tehnološki napredni predvodnik struke u kojoj radimo.

Od samih početaka rada, naša vizija je kontinuiranim radom bila prepoznata od strane kupaca, koji su nam dali povjerenje i uvjerili se u našu kvalitetu. Ubrzo nakon osnutka, 1994. godine, sav trud, znanje i sposobnost koje smo uložili u poslovanje, bili su nagrađeni te smo postali ovlašteni servis za uređaje i vage partnera Sartorius AG, vodećeg njemačkog proizvođača laboratorijskih proizvoda i bioprocesne tehnologije. Osim što nam je Sartorius AG dao povjerenje za servisnu djelatnost, 2000. smo započeli i s prodajom njihovog mikrobiološkog programa, u sklopu kojeg smo na tržištu mogli ponuditi brojne proizvode za kontrolu kvalitete, filtraciju i mikrobiologiju.

Širenjem proizvodnog asortimana i usluga, naša prepoznatljivost i renomiranost na tržištu postajala je sve veća te smo 2003. godine postali uporišno mjesto, tj. support centar za Sartorius AG na području Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naše nastojanje i težnja za besprijekornom kvalitetom, doveli su do 2007. godine, kada smo dobili ISO 9001 certifikat za prodaju, servis i distribuciju opreme biotehnologije i mehatronike (preciznih i analitičkih vaga, pipeta, dinamičkih vaga, detektora metala, industrijskih vaga, računala, itd.).

Osim servisa, u našim prostorima osposobili smo akreditirani umjerni laboratorij, koji je 2010. godine zadovoljio sve kriterije kvalitetnog sustava upravljanja, što smo potvrdili normom EN ISO 17025, koja nam je omogućila da kompetentnim radom i ispravnim rezultatima, promoviramo sposobnost i pouzdanost našeg laboratorijskog rada na lokalnoj i široj razini. 2014. godine opseg našeg djelovanja proširio se i na Republiku Sloveniju, gdje smo proširili bioprocesnu ponudu, kao i usluge servisa i tehničke podrške.

Dobar glas daleko se čuje pa je tako naša usluga postala cijenjena u brojnim gradovima i državama koje zastupamo i šire, stoga smo 2015. godine postali servisni centar za srednju i istočnu Europu, čime se naš opseg rada u potpunosti proširio.

Širenje poslovanja, dovelo je do stvaranja potrebe za novim prostornim kapacitetima pa smo 2016. godine otvorili novi poslovni prostor u kojem danas raspolažemo vlastitim uredom, servisnim prostorom, umjernim laboratorijem i skladišnim prostorom, uz planove dodatnog proširenja. Od tada, kontinuirano ulažemo u daljnji napredak i kvalitetu, s ciljem daljnjeg širenja, a razvojem vlastitih proizvoda, usluga i softverskih rješenja želimo se istaknuti na međunarodnom tržištu, kao inovativni i visokotehnološki centar u području mjeriteljstva, laboratorijskih i bioprocesnih rješenja i servisne djelatnosti.